Tuesday 17 January 2012

Resepi Masakan - Ketam Bertelur

Resepi Masakan - Ketam Bertelur



Ketam Bertelur


Bahan-bahan:


2 ekor ketam yang agak besar dibuang kulit yang keras tu dan dibelah dua. 
3 sudu sos tiram 
3 sudu sos cili 
3 sudu cili yang dah diblend 
7 ulas bawang merah 
1 ulas bawang putih yang agak besar 
sepotong halia 
sebiji telur 
garam 
sedikit gula 
sedikit minyak untuk menumis 
bawang besar


Cara memasak: 



Tumbuk cili, bawang putih, bawang merah dan halia tumiskan sehingga bangkit baunya
Masukkan secawan air
MAsukkan ketam, tutup kuali sehingga 10 minit
Masukkan segala sos, gula dan garam secukup rasa
Bila semua dah nampak macam sebati, masukkan telur yang dah dipukul,
Kacau cepat-cepat supaya telur tak berketul.






Resepi Masakan - Ketam Bertelur




klik sini


nak jual emas ???

No comments:

Post a Comment